Voornemens voor het nieuwe jaar

Voordat we het nieuwe jaar ingaan maken we vaak een lijst met goede voornemens voor het komende jaar. Je denkt dan meestal alleen aan de voornemens die voornamelijk met de groei en verbetering van jezelf te maken hebben. Denk nu eens na over de voornemens die je hebt voor jou en jouw trouwe viervoeter. Wat zouden jullie graag samen willen doen in het nieuwe jaar?

Een aantal voorbeelden van voornemens met jouw hond

Bezoek nieuwe gebieden met jouw hond

Ga samen op avontuur en zoek nieuwe gebieden om met jouw hond te gaan wandelen. Misschien zijn er mooie natuurgebieden in de buurt die je nog niet kent of wandel eens door een andere plaats heen dan waar je woont. Het is voor jouw hond leuk om af en toe nieuwe plekken te ontdekken en een andere route te lopen dan routes die hij al vaker heeft gelopen. Bij Doggydating vind je ook veel inspiratie over losloopgebieden voor honden om samen naar toe te gaan.

Leer samen nieuwe trucjes

Je kunt jouw maatje veel leuke trucjes leren waar je misschien nog nooit aan heb gedacht. Daag hem uit en probeer hem bijvoorbeeld te leren om zijn speelgoed in een bak te leggen of om te zwaaien naar jou. Op deze manier kun je jouw hond steeds weer wat uitdaging geven en blijf je samen bezig.

Volg samen een cursus of training bij een hondenclub

Er zijn veel clubs voor honden waar je samen met jouw hond een training kunt volgen die bij jullie past. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen van gehoorzaamheid tot behendigheid tot frisbee trainingen. Er zit voor iedereen wel wat leuks bij om met zijn hond te doen. Door samen een training of cursus te volgen hebben jullie het samen leuk en versterk je ook nog jullie band.

Samen sporten met jouw hond

Zijn jouw eigen voornemens om meer te gaan bewegen in het nieuwe jaar? Dan is het leuk om samen met jouw hond te gaan sporten. Je kunt bijvoorbeeld naar een bos in de buurt toe gaan en samen hardlopen. Ren door het bos heen, maar neem dit keer NIET het looppad. Op deze manier moeten jullie samen over de hindernissen door het bos heen. Dat lijkt me een goede uitdaging voor beide!

Op vakantie met jouw hond

Niet iedereen is al ooit met zijn hond op vakantie geweest. Vaak gaan de baasjes er even tussenuit en mogen de honden naar een pension of oppas toe. Tegenwoordig zijn er steeds meer leuke campings waar honden zijn toegestaan. Ook zijn er zelfs speciale hondencampings waar rekening wordt gehouden met fijne wandelroutes en speelgebieden waar de honden met elkaar kunnen spelen. Door jouw hond mee te nemen op vakantie, hoef je jezelf geen zorgen meer te maken of het wel goed gaat met je viervoeter in het pension. Natuurlijk vinden niet alle honden het leuk om mee te gaan naar een camping in een vreemde omgeving met vreemde honden en mensen, maar voor de honden die dat wel leuk vinden is dit toch een geweldige ervaring.

Jouw hond vaker laten spelen met andere honden

Voor de honden die graag met andere honden spelen is het leuk om vaker gebieden op te zoeken waar ze lekker los mogen ravotten met elkaar. Voor honden is het namelijk ook belangrijk om sociale contacten met andere soortgenoten te hebben. Twijfel dus niet om eens te proberen wat meer honden te ontmoeten tijdens een wandeling of bij een losloopgebied.

Mijn eigen voornemen met mijn hond

Zelf heb ik natuurlijk ook een voornemen voor het nieuwe jaar met mijn hond. Wij gaan het komende jaar zoveel mogelijk nieuwe plekken ontdekken samen. Op naar een nieuw avontuurlijk jaar met veel mooie herinneringen voor iedereen!

Deel Dit Blog Bericht Op Social Media:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.