Hondenspeeltuin

Een rondje door de wijk lopen of voor een langere wandeling naar het bos met je maatje. Helaas mogen de honden niet overal los lopen, terwijl de meeste dat toch echt wel fijn vinden om een keer rond te rennen. Er zijn natuurlijk af en toe wel wat kleine stukjes waar de honden los mogen lopen, maar hoe leuk is het als ze even lekker kunnen uitrazen in een speciale hondenspeeltuin!

Speelgebieden door heel Nederland

Door heel Nederland verspreid zijn er allerlei speelgebieden voor honden te vinden. Bekijk de lijst hieronder en kom erachter of er ook een leuke plek voor jou en jouw hond is om eens langs te gaan.

Noord-Brabant

Zuid-Holland

Noord-Holland

Overijssel

  • Hondenspeeltuin De Vrolijke Viervoeter (Deventer)

Groningen

Gelderland

Drenthe

Limburg

Zeeland

Kijk voor meer informatie over de speelgebieden voor honden even op de website of facebookpagina van de bovengenoemde gebieden. Ook staat er veel informatie over deze gebieden bij DoggyDating.

Voordelen van de speelgebieden

Mijn mening over de speelgebieden

Zelf heb ik ook drie honden waarmee ik graag op pad ga. Ik laat mijn honden alleen los op het moment dat ik zeker weet dat ze niet zomaar weg kunnen rennen. Één van mijn honden schrikt namelijk snel wanneer er iets onverwachts gebeurd. Op het moment dat er plotseling een fietser of paard langskomt kan zij goed uit schrik wegrennen. Dit is mij één keer overkomen en hierna heb ik haar nooit meer losgelaten in een gebied waar angstige situaties voor haar kunnen gebeuren. In een speelgebied wat volledig omheind is en dus ook een veilige situatie is voor haar, kan ik haar zonder enige twijfel los laten.

Verder vind ik het prachtig om te zien hoe de honden met elkaar kunnen spelen. Ook is het natuurlijk leuker om af te wisselen met de routes die je loopt. Voor de honden blijft het dan ook wat interessanter, doordat ze iedere keer weer nieuwe geurtjes en plekken kunnen ontdekken. Zo lopen wij de ene keer door de wijk en gaan we de andere keer naar het bos toe. In het weekend ga ik vaak trainen bij mijn hondenclub en voor de extra afwisseling rijd ik dan graag naar een speelgebied toe om mijn honden ook de kans te geven met andere soortgenoten te spelen. 

 

Deel Dit Blog Bericht Op Social Media:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.