Fleece speeltjes

Lekker spelen en ravotten met de hond is een dagelijkse bezigheid van hondenbaasjes. Regelmatig nieuwe speeltjes gebruiken om jouw beste maatje mee te vermaken en de leukste tijden te hebben samen. De ene hond houdt meer van een balletje en de andere hond meer van een knuffelbeest. Wat ook bijna alle honden leuk vinden is het gebruiken van hun neus tijdens een spelletje. Een fleece speeltje kun je bij dat soort spelletjes goed gebruiken!

Verschillende spelletjes

Met een fleece speeltje kun je verschillende spelletjes spelen:

  • Trekspelletje
  • Apporteren
  • Zoekspelletje

Het zoekspelletje

Bij het zoekspelletje is het de bedoeling dat de hond het fleece speeltje zoekt en natuurlijk terug vindt. Jij verstopt het speeltje in een ruimte zoals de woonkamer, gang of om het nog moeilijker te maken in de tuin en de hond gaat ernaar opzoek.

De meeste honden begrijpen het spelletje niet direct, dus bouw dit langzaam op en beloon de hond bij iedere stap in de goede richting.

Het aanleren

Allereerst is het belangrijk dat je het speeltje een aparte geur geeft. Je kunt er bijvoorbeeld een hondensnack overheen wrijven. Let bij het geven van de geur aan het speeltje op dat het geen parfum of iets anders in die richting is, dit kan gevaarlijk zijn voor de hond. Omdat de hond natuurlijk ook met het speeltje zal spelen en in zijn bek zal nemen is dit geen goede keuze.

Nu het speeltje een geur heeft gekregen kunnen jullie eerst samen even lekker gaan spelen met jullie nieuwe speeltje. De hond zal de geur van het speeltje tijdens het spelen in zich opnemen en op een later moment herkennen bij het zoeken.

Vindt de hond het speeltje niet direct leuk? Beweeg het speeltje snel heen en weer en daag de hond wat uit. Wanneer hij het speeltje wilt pakken trek je het snel weg en maak je enthousiast geluiden die je normaal ook tijdens het spelen gebruikt. De hond zal hoogstwaarschijnlijk geïnteresseerder raken in het speeltje en mee gaan doen.

Gooi nu het speeltje af en toe weg en laat hem het speeltje pakken. Roep enthousiast en beloon hem voor het pakken van het speeltje. Ga daarna naast een kast of bank zitten en leg het speeltje tijdens een kleine afleiding van de hond naast de kast of bank neer (zorg er wel voor dat het speeltje goed te zien is). Zeg na het wegleggen van het speeltje dat de hond moet gaan zoeken en maak een gebaar met je handen. Wacht net zo lang tot de hond het speeltje ziet liggen. Bij het pakken van het speeltje roep je weer erg enthousiast en beloon je de hond.

Wanneer de hond doorheeft dat hij erg goed bezig is wanneer hij het speeltje pakt, kun je de stappen langzaam wat moeilijker gaan maken. Leg het speeltje steeds wat moeilijker weg. Zorg er dus voor dat de hond het speeltje steeds wat minder kan zien, waardoor hij meer zijn neus moet gaan gebruiken. De hond zal al snel doorhebben dat hij dan naar de geur van het speeltje opzoek moet gaan.

Als de hond het spelletje helemaal door heeft kun je nog een stapje verder gaan. Zorg dat de hond uit de ruimte is waar je het speeltje gaat verstoppen. Op het moment dat de hond niet in de ruimte is verstop je het speeltje. Laat daarna de hond binnen in de ruimte en geef hem het commando dat hij mag gaan zoeken en maak het handgebaar wat je steeds hebt gebruikt. ZOEKEN MAAR!!!

*Blijf regelmatig DEZELFDE geur op het speeltje aanbrengen, zodat het goed te vinden is voor de hond.

Voordelen van het zoekspelletje

Door een spelletje te spelen waarbij de hond zijn neus moet gebruiken, zal hij mentaal ook worden uitgeput en niet alleen fysiek zoals bij het apporteren van een bal. Het geeft honden vaker een voldaan gevoel en bij het samen oefenen van dit spelletje versterkt jullie band enorm!

Fleece speeltje kopen

Op onze website kun je fleece speeltjes bestellen. Deze speeltjes maken wij zelf en zijn perfect om te gebruiken voor de zoekspelletjes. Natuurlijk kun je ook zelf gaan knutselen en een eigen fleece speeltje maken voor jouw hond.

Veel plezier samen!

Deel Dit Blog Bericht Op Social Media:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.